Modal content
×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

1.Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.
 
2.Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

3.Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır.

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

6.Veri Sahiplerinin Hakları

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

  • e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Diğer Valilikler

Valilikler

T.C. BURDUR VALİLİĞİ
T.C. BURDUR VALİLİĞİ
T.C. BURDUR VALİLİĞİ
  • VALİLİK
    Yöneticilerimiz Görev Yapmış Valilerimiz Valilik Birimleri Kurumsal Kimlik İl Protokol Listesi
  • BURDUR
  • İLÇELERİMİZ
    Ağlasun Altınyayla Bucak Çavdır Çeltikçi Gölhisar Karamanlı Kemer Tefenni Yeşilova
  • HİZMETLERİMİZ
    Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNCEL
    Haberler Validen Haberler Duyurular Basın Bültenleri ve Açıklamalar İhale İlanları Yönergeler Valilik Kararları
  • İLETİŞİM
°C
12
Mayıs2025
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • VALİLİK
    • Yöneticilerimiz
      • Vali
      • Vali Yardımcıları
        • Ahmet MAİLOĞLU
        • Mehmet TÜRK
        • Faruk EKİZ
        • Alp Eren YILMAZ
        • Emre ÇİFCİ
    • Görev Yapmış Valilerimiz
    • Valilik Birimleri
    • Kurumsal Kimlik
    • İl Protokol Listesi
  • BURDUR
  • İLÇELERİMİZ
    • Ağlasun
    • Altınyayla
    • Bucak
    • Çavdır
    • Çeltikçi
    • Gölhisar
    • Karamanlı
    • Kemer
    • Tefenni
    • Yeşilova
  • HİZMETLERİMİZ
    • Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNCEL
    • Haberler
    • Validen Haberler
    • Duyurular
    • Basın Bültenleri ve Açıklamalar
    • İhale İlanları
    • Yönergeler
    • Valilik Kararları
  • İLETİŞİM
 

TURİZM ÇALIŞTAY'INDA KONUŞAN VALİ ÖKSÜZ, "HEDEFİMİZ BURDUR'UN TURİZM PASTASINDAN DAHA FAZLA PAY ALMASI"

24.10.2023
Burdur Valisi Türker Öksüz, Valiliğimiz koordinasyonunda, Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu işbirliğinde düzenlenen “Burdur Turizm Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayına” katıldı.
 
Çalıştayın İlimiz Turizmi için hayırlı olmasını dileyen Vali Öksüz, “Turizm Sektörü’nün” dünya ekonomisinde en hızlı gelişen ve büyüyen sektörlerden biri olduğuna dikkat çekti.
 
Amaçlarının, Burdur’un bacasız fabrika olarak nitelendirilen turizm pastasından daha fazla pay alabilmesi olduğunu ifade eden Vali Öksüz, yaptığımız çalıştayla bu alanda var olan potansiyelimizi her yönüyle ele alarak, “Burdur Turizmini” daha yukarılara taşımak istediklerini ifade etti.
 
Yeşilova İlçesinde MAKÜ Salda Lavanta Tepesi Uygulama Otelinde düzenlenen çalıştayın açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması sonrası protokol konuşmaları ile devam etti. 
 
Çalıştayda Vali Öksüz, Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, Milletvekili İzzet Akbulut, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Turizm Akademisyenleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna ve İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy konuşma  yaptı.
 
Çalıştayın devamında, ilgili kurum yöneticileri, sektör temsilcileri, kurum personelleri ve akademisyenlerin katılımıyla sorun belirleme ve fikir üretme  oturumları kapsamında Spor Turizmi, Eko-Turizmi, Kültür Turizmi ve Gastronomi Turizmi olmak üzere 4 oturum gerçekleşti.  
 
Vali Öksüz çalıştayda yaptığı konuşmasında,
 
"20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren, “Turizm Sektörü” dünya ekonomisinde en hızlı gelişen ve büyüyen sektörlerden biri konumundadır. Dünya genelinde 250 milyondan fazla kişiye istihdam sağlayan (küresel istihdamın yaklaşık % 10’u) turizm sektörü, dünyadaki en büyük sektörlerden biri olup, küresel ekonomik gelişime güçlü bir ivme kazandırmaktadır.
 
Günümüzde 40’a yakın sektörü tetiklediği bilinen turizm sektörü, ülkeler için sanayi, enerji ve iletişim sektörü kadar önem arz eden ve ülke ekonomilerinde çok ciddi gelirlere ulaşan, ayrıca istihdam yaratan, ülkemizde de her geçen yıl önemi ve değeri anlaşılan bir sektör haline gelmiştir. Bu durum, turizm sektörünün ülke ekonomilerine katkılarını ön plana çıkarmış ve her ülkenin kendi turizm arz potansiyeli nispetinde bu pastadan pay alma veya aldıkları payı büyütme mücadelesine girişmelerine neden olmuştur.
 
Dünyada böylesine hızlı şekilde büyüyen turizm sektörünün Türkiye’deki durumu da neredeyse dünyadaki eğilimlere paralellik gösterecek şekilde gelişmektedir.
 
Burdur, güler yüzlü, sıcakkanlı ve misafirperver insanları, tarihi birikimi, gölleri, yaylaları ile güzelliklerin buluşma noktasındadır. Yolların kavşağında olması kadar medeniyetlerin de kavşağında bulunması Burdur'u kültürel ve tarihi açılardan zengin kılmıştır. İlimiz Antik dönemde "Pisidia", coğrafi olarak "Göller Bölgesi", kültürel olarak "Teke Yöresi" olarak adlandırılmıştır. Burdur, Teke Yöresi olarak bilinen bölgenin kültür başkentidir.
 
Alternatif turizm türlerinin ve ürün çeşitlendirme faaliyetlerinin önem kazandığı günümüzde, Burdur’un sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel varlıklar, sürdürülebilir turizm çerçevesinden bakıldığında birçok bölgemizden daha üstün bir turizm potansiyeline sahip olduğu görülmektedir.
 
Göller Bölgesi'nin karakteristik özelliklerini ve Anadolu'nun tarihi çeşitliliğini en güzel şekilde yansıtan Burdur, ekoturizm, kültür turizmi ve turizm amaçlı sportif faaliyetler alanlarında yakınında bulunan Antalya'yı tamamlayıcı bir konuma sahiptir.
 
Burdur, tarihi/turistik mekânları, antik şehirleri, eko-turizm imkânları, kervansarayları, konakları, gölleri, yaylaları ile ucuz, sakin, güvenli bir şehirdir.
 
Binlerce yıllık tarihi ve kültürel varlıkları arasında öne çıkan Sagalassos, Kibyra, Kremna gibi pek çok antik kent ile Selçuklu Dönemine ait hanlara, Osmanlı Döneminin en görkemli konaklarına, ihtişamlı tarihi eserlerin sergilendiği müze ve ören yerlerine, oksijen deposu yemyeşil dağlara, serin yaylalara, mağaralara, Burdur, Salda, Yarışlı, Karacaören gölleri gibi masmavi göl ve barajlara, mor renkli ve mis kokulu lavanta bahçelelerine, zengin flora ve faunaya, geniş ekoturizm ve doğa sporları alanlarına, yöresel yemeklerin sunulduğu lokantalara, geleneksel el sanatlarına, kısacası hem dinlenip hem eğlenebileceğiniz farklı aktivitelerin olduğu ortamlara sahip olan Burdur, tüm zenginlikleriyle misafirlerini beklemektedir.
 
Ayrıca kültürel dokusunun bozulmaması, folklorik ürünlerinin hala tüm canlılığı ile yaşatılması Burdur’u özel kılan unsurlardan bir diğeridir. Bu özelliğiyle konuşmamın başında ifade ettiğim gibi Burdur “Teke Yöresinin Kültür Başkenti” olarak bilinmektedir.
 
Günümüzde yaygın olarak deniz, kum ve güneşten ibaret olan kitle turizmi modelinin dışına çıkılarak yeni modeller ve alternatif ürünler ortaya çıkarılmak istenmektedir. Bu yöneliş yeni cazibe merkezleri oluşturmaktadır. Avrupa ve Rusya gibi pazarlarda oluşan ekonomik ve siyasi krizler, ülkemizin Arap, Çin ve Uzak Doğu gibi diğer ülkelere, yeni pazar arayışlarına yönelmesine neden olmaktadır. Bu durum tarihi, kültürel zenginliği ve doğal güzellikleriyle alternatif turizm potansiyeli olan Burdurumuzu öne çıkarmaktadır.
 
Bu durum Burdur'da turizmin geliştirilmesi, sektörde tanıtım ve pazarlama faaliyetlerini, pazardaki ve müşteri profilindeki gelişmeleri sürekli izlenerek etkinleştirilmesini zorunlu kılmaktadır. Bu amaç doğrultusunda sektör ihtiyaçlarına Burdur’un sahip olduğu potansiyeller dahilinde cevap vermek amacıyla bölgedeki turizm potansiyelinin görünürlüğünün yenilikçi teknolojilerin yardımı ile arttırılması ve yerel halkın faaliyetlere entegre edilerek, konaklama alanında yeni yatırımlarla desteklenerek, turizmin Burdur'da 4 mevsim boyunca yaşanması sağlanmalıdır. 
 
Burdur’un geçmişten günümüze kısaca turizm istatistiklerine değinmek gerekirse;
 
1965-1970 yılları arasında Burdur Merkez’de 11, Bucak ilçesinde 3, Ağlasun’da 1, Yeşilova’da 1, Tefenni’de 2 olmak üzere toplam 19 otel ve pansiyon bulunmaktadır. Bu otellerdeki toplam yatak sayısı ise 451’dir. An itibariyle Burdur’da toplam 106 konaklama tesisi, 1.685 oda ve 3.308 yatak kapasitesi ile hizmet vermektedir.
 
1972 yılında Burdur’daki otellerde 668’i yerli, 890’ı yabancı olmak üzere toplam 1.558 kişi konaklamıştır. 2023 yılının ilk 8 ayında ise 90.315’i yerli, 4.134’ü yabancı olmak üzere 94.449 kişi konaklamıştır.
 
12 Haziran 1969 tarihinde ziyarete açılan Burdur Müzesi’ni 1977 yılında 3.424’ü yerli, 731’i yabancı olmak üzere toplam 4.155 kişi ziyaret etmiştir. 2019 yılında 34.644’e yükselen ziyaretçi sayısı Covid-19 salgını nedeniyle 2020 ve 2021 yıllarında büyük bir düşüş yaşamış ise de 2022 yılında yeniden yükselişe geçerek 21.096’ya çıkmıştır. 2023 yılının ilk 10 ayında ise müzemizi 21.722 kişi ziyaret ederek 2022 rakamlarını geride bırakmıştır.
 
Burdur’daki müze ve örenyerlerinin (Burdur Müzesi, Doğa Tarihi Müzesi, Sagalassos Örenyeri, Kibyra Örenyeri) 2022 yılı toplam ziyaretçi sayısı ise 119.670 iken 2023 yılının ilk 10 aylık ziyaretçi sayısı 132.513’e yükselmiştir.
 
Burdur’un Coğrafi İşaret tescilli 14 (Bucak Salebi, Burdur Ceviz Ezmesi, Burdur Haşhaş Helvası,  Burdur Kabak Helvası, Burdur Şiş Köftesi, Dirmil Sipsisi, Gölhisar Kavurması, Karamanlı Cevizi, Karamanlı Kişnişi, Karamanlı Rezenesi, Kozağaç İkitelli Curası, Melli İnciri, Tefenni Rezenesi, İbecik Bezi) ürünü bulunmaktadır. Başvurusu yapılan ürün sayısı ise 3 (Bucak Çörek Otu, Bucak Çörek Otu Yağı ve Yeşilköy Elması)’tür.
 
Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanter Listesi’nde Burdur’dan 11 (Alaca Dokumacılığı, Sipsi Yapımcılığı, İkitelli Kozağaç Curası Yapımcılığı, Kütük Atma, Düğün Gecesi Eğlencesi/ Maşala, Yünüm, Boğaz Havası-Boğaz Hadası, Teke Zortlatması, Serenler Zeybeği, Ceviz Ezmesi Geleneği, Burdur Şiş) unsur yer almaktadır. 
 
Burdur yukarıda saydığımız tüm değerleriyle; Kültür Turizmi, Ekoturizm, Spor Turizmi (Doğa Yürüyüşleri (Trekking), Bisiklet, Yamaç Paraşütü, Sualtı Dalış, Sportif Olta Balıkçılığı, Oryantiring, Spor Kamp ve Turnuvaları), Kamp ve Karavan Turizmi, Yayla Turizmi, Mağara Turizmi, Agroturizm, İpek Yolu Turizmi, Kış Turizmi, Kuş Gözlemciliği gibi alternatif turizm imkânlarına sahip potansiyeli olan önemli bir kültür ve turizm şehridir.
 
Burdur olarak bizlere düşen görev, belirtmiş olduğum turizm alanlarında gerekli alt yapı çalışmalarını bir an önce tamamlayarak, alternatif turizm çeşitliliğimizi gerek yurt içinde gerekse yurt dışında tanıtarak, Burdur’u ülkemiz turizm pastasından daha fazla pay almasını sağlamaktır.
 
Bu duygu ve düşünceler içerisinde çalıştayımızın hayırlı olmasını diliyor, değerli katkılarınız için şimdiden teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.
https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 

Bizi Takip Edin

  • Kolluk Gözetim Komisyonu
  • Resmi İlan Portalı
Burç Mahallesi, İstasyon Caddesi, 15200 BURDUR
0248 233 10 79
 
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz 🍪 Çerez politikamız hakkında bilgi edinmek için tıklayınız