Modal content
×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

1.Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.
 
2.Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

3.Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır.

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

6.Veri Sahiplerinin Hakları

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

  • e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Diğer Valilikler

Valilikler

T.C. BURDUR VALİLİĞİ
T.C. BURDUR VALİLİĞİ
T.C. BURDUR VALİLİĞİ
  • VALİLİK
    Yöneticilerimiz Görev Yapmış Valilerimiz Valilik Birimleri Kurumsal Kimlik İl Protokol Listesi
  • BURDUR
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNCEL
    Haberler Validen Haberler Duyurular İhale İlanları Basın Bültenleri ve Açıklamalar Yönergeler Valilik Kararları Burdur İl Afet Risk Azaltma Planı
  • İLETİŞİM
°C
1
Temmuz2025
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • VALİLİK
    • Yöneticilerimiz
      • Vali
      • Vali Yardımcıları
        • Ahmet MAİLOĞLU
        • Mehmet TÜRK
        • Ökkeş Furkan KARAKURT
        • Alp Eren YILMAZ
        • Emre ÇİFCİ
    • Görev Yapmış Valilerimiz
    • Valilik Birimleri
    • Kurumsal Kimlik
    • İl Protokol Listesi
  • BURDUR
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    • Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNCEL
    • Haberler
    • Validen Haberler
    • Duyurular
    • İhale İlanları
    • Basın Bültenleri ve Açıklamalar
    • Yönergeler
    • Valilik Kararları
    • Burdur İl Afet Risk Azaltma Planı
  • İLETİŞİM
 

BURDUR KEÇİ TULUM PEYNİRİ LANSMAN TOPLANTISINDA KONUŞAN VALİ ARSLANTAŞ, "BU BAŞARIDAKİ PAYE PROJEDE YER ALAN TÜM PAYDAŞLARIMIZA AİTTİR"

05.01.2023
Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı destekleri ile gerçekleştirilen “Burdur Küçükbaş Süt Toplama Ağı SOGEP Projesi” kapsamında üretilen “Burdur Keçi Tulum Peyniri Lansman Toplantısı”na katıldı.
 
Vali Arslantaş'ın, İlimiz küçükbaş hayvancılığı için büyük önem vererek, üzerinde hassasiyetle durduğu, İldeki ilgili tüm paydaşların katılımıyla hayata geçirilen projenin hedefleri doğrultusunda yürütülen çalışmalarla, sağım sezonunda yetiştiricilerimizden toplanan keçi sütü MAKÜ işletmesinde işlenerek MAKÜ Çiftliği “Burdur Keçi Tulum Peyniri” markası oluşturulmuştur.
 
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) çeçevesinde Burdur İl Özel İdaresi ve proje ortakları; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Burdur Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliği ile yürütülen
“Burdur Küçükbaş Hayvancılık Süt Toplama Ağı Projesi”kapsamında, İlimiz kırsalında Küçükbaş Hayvancılık Yetiştiriciliği ile uğraşan 52 yetiştiricimize ekipman desteği sağlanarak, yetiştiricilerimize Makü tarafından Bilinçli Hayvancılık ve İyi Sürü Eğitimleri verilmiştir. 
 
Ayrıca proje kapsamında 6 ilçemize süt toplama ünitesi kurularak, peynir üretimi için ihtiyaç olan Süt Analiz Cihazı, Protein Tayin Sistemi, Pastarizasyon Tankı, Cidarlı Depo Tankı, Mobil Tanı Mikroskopları,  vb. malzemeler ekipmanları tedarik edilerek MAKÜ'ye kazandırılmıştır.
MAKÜ Lavanta Tepesi Otelde bugün lansmanın yapıldığı programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayarak Teke Yöresine ait Çobanın Rüyası adlı halkoyunu gösterisi sunuldu. 
 
Burdur Keçi Tulum Peyniri Tanıtım Filmi gösterisi ile devam eden programda Dr. Öğr. Üyesi İlhan Gün ve Öğr. Gör. Aslı Albayrak Karaoğlu tarafından Burdur Keçi Tulum Peynirinin özellikleri ve yapım aşaması ile ilgili sunum yapıldı.
 
Programın bu bölümünde protokol konuşmaları gerçekleşti. Vali Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Tuğrul tarafından konuşma yapıldı. 
 
Programın sonunda gurmeler tarafından Burdur Keçi Tulum Peyniri tadımı yapıldı. Kars Koçulu Peynircilik yetkilisi İlhan Koçulu, Erzincan Efendigil Peynircilik yetkilisi Süleyman Yıldırım, Çorum Kargı Döğen Ticaret yetkilisi Mustafa Döğen, Metro Gastro Dergi Editörü Nilhan Aras, İzmir Sidas Medya Şakir Sarıçay, Kristal Otelleri Mutfak Koordinatörü Yusuf Ziya Yılmaz, İzmir Sancak Süt Ürünleri yetkilisi Halim Ezgi, Ezine Peynirciler Derneği Başkanı Ali Atak tarafından tadım yapmaları sonrası görüşlerini aktardılar. 
 
Peynirin Üretiminde Emeği Geçen Tüm Paydaşlara hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı ile program sona erdi. 
 
Vali Arslantaş programda yaptığı konuşmada; “Yüksel AKSU’nun, “Yeni Gerçekçi” sinema akımı içerisinde değerlendirilebilecek 2006 yapımı “Dondurmam Gaymak” filmi, tek başına küresel çapta dondurma firmalarına kafa tutan Ulalı Ali Usta’nın hikayesini işler. Filmin bir sahnesinde Ali Usta’nın bir arkadaşı, Usta’nın yürüttüğü mücadelenin beyhudeliğini şu cümlelerle ifade eder: 

“Şimdi bak, adamların bin ineği, bin dönüm tarlası, bin kişilik fabrikası vardır. Yemi tarlasından, sütü mandırasından, üç kuruş maliyetle elde eder. Kendi fabrikasından imal yapıp kendi pazar ve dağıtım ağıyla satar. Reklamı, promosyonu da icabında kendi televizyonundan, gazetesinden yapar. Senin anlayacağın, onlarda bin dönüm tarla, bin inek, bin çalışan, bin kamyon, bin çeşit dalavere, sen de bir inek, bir tarla, bir çırak, bir motor var. Onu da çaldırmışsın.” 
 
Latife bir yana nükteyle bezeli bu replikleri, üretim ve pazarlama silsilesinin esaslarını kahvehane samimiyetiyle ifade etmesi sebebiyle çok seviyorum. Hele mesele markalaşma potansiyeli taşıyan yerel ürünlerin, yurt içi ve yurtdışında bilinilirliğini arttırmak olunca, zihnimde ister istemez bahse konu silsilenin tüm unsurlarına dair mevcudiyeti kontrol etme ihtiyacı hissediyorum.
 
Az önce Burdur keçi tulum peynirinin üretimine dair videoyu izlerken ve kıymetli akademisyenlerimiz popüler söylemiyle peynir üretimine dair Know-How bilgisi verirlerken aklımdaki listeyi yokladım ve listenin ilk basamaklarının kusursuz tamamlandığı noktasında mutmain oldum. 
 
2021 yılında gerçekleştirilen çalıştayda alınan kararlarda sebat edilerek hedef kazanımların inanmışlık ve azimle hayata geçirilmesi, üreticinin bilgilendirilmesi, gerekli hibe desteğinin sağlanması, meşakkatli bir üretim sürecinin neticesinde kendine has tadıyla muadillerinden ayrılan bir ürün elde edilerek lezzet standardının yakalanması azımsanacak başarılar değildir ve bu muvaffakiyetteki paye projede yer alan tüm paydaşlarımıza aittir.
 
Bernard SHAW “Akıllı insan aklını kullanır, daha akıllı insansa başkalarının aklını da kullanır” der. 

Bu bağlamda kapitalist firmaların Ali Usta’yı bitirme planını, ürettiğimiz katma değeri nasıl pazarlayacağımıza dair bir kılavuz olarak düşünebiliriz.
Pazara arz ve dağıtım ağı teşekkülü gibi maddi unsurların ikmali kolaylıkla halledilebilir meseleler. Buradaki en mühim noktanın reklam olduğunu düşünüyorum. Yalnız mevzu bahis reklam, ulusal ve yerel basında yer alan metinler ya da süslü cümlelerle ürünün methedilmesi değil. Zira işin o kısmını da gerekli kurum ve kuruluşlarımız layıkıyla halledeceklerdir. Benim bahsettiğim reklam nice emekle üretilen, Burdur alacasıyla paketlenmiş tulum peynirimizi sofralarımıza dahil etmekle başlıyor. Komşumuzu çağırdığımız bir kahvaltı sofrasında, bir parça kızartılmış yufkanın içine, tereyağı ve tulum peynirimizi koyup üzerine bir parça dağ kekiği serpiştirip bir bardak tavşan kanı çayla komşumuza ikram etmekle nihayete eriyor. İnanıyorum ki ürünün lezzeti kendi reklamını kendi yapacak ve kısa zaman içerisinde bu nefaset tat şehrimize ait bir değer vasfı kazanacaktır. 
 
Sözlerimi nihayete erdirirken, spor yapmayı da ihmal etmeden, herkesin üzerine düşen vazifeyi yaparak bol bol tulum peyniri tüketmesini ve el altından peynirimizin tahşidatını yapmasını istirham ediyorum. Tebessümle ve sağlıcakla kalın” dedi.
 
Programa başta Vali Arslantaş olmak üzere Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Baro Başkanı Ramazan Gedik, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, kurum müdürleri, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, yetiştiriciler, süt ve süt ürünleri uzmanları katıldı.
https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 

Bizi Takip Edin

  • Kolluk Gözetim Komisyonu
  • Resmi İlan Portalı
Konak Mahallesi Taksi Sokak No:1 P.K.: 15200
0248 233 10 79
 
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz 🍪 Çerez politikamız hakkında bilgi edinmek için tıklayınız